събота, 13 април 2013 г.

Малък проблем с първия закон на термодинамиката

Малък проблем с първия закон на термодинамиката.
Започвам с въпросът: защо, или как свети слънцето. Всички сме чували, учили, чели:
Водорода се е загрял до неимоверна температура от налягането следствие на което е започнала термоядрена реакция за синтез на хелий. При тази реакция се отделя огромно количество топлина. Добре
А откъде се взеха другите химични елементи. Ами пак така но при все по големи температури и със все по голямо отделяне на енергия. И така до сто като в песничката.
Пошегувах се само до 92 защото там става интересно. Синтезирахме в сатанински нажежената звезда и уран при което тя отдели още по голямо количество енергия..
Да ама дойде ред този уран да се разпада, по обратният ред нали така. Започна се разпадът по един или друг начин започна се едно отдаване на енергия в атомни бомби и атомни реактори, и така до 100, Оох грешка до едно, до водорода де. И какво стана що не вечерахме викат елементите, хали според първия закон на термодинамиката трябваше да вечеряме, тоест като работихме и се множихме искахте енергия отдадохме енергия. Са като се делихме що искате пак енергия а не ни връщате тази от множенето. Какъв първи закон каква справедливост.
Само експлоатация.