неделя, 9 септември 2012 г.

Отново за гравитацията

Отново за гравитацията

Пак се замислям над красивото и малко глупаво представяне на гравитацията от предишните ми размишления. Ами ако не е толкова глупаво, ако има нещо вярно в идеята на Аинщайн.
Ако продължим неговите разсъждения в малко по усложнен вариaнт се получават интересни изводи:
Нека не са две идеални сфери а да са земята и един човек, застанал примерно на севедният полюс. За да се огъне мрежата на пространство-поле-вакуум-етер-незнамсикаквото около него и около земята, така че да ги притисне един към друг очевидно е необходимо това  пространство-поле-вакуум-етер-незнамсикакво да бъде издухано от някакъв вятър или друга сила която деиства в посока успоредна на плоскоста на земния екватор. Дотук добре. Сега  нека намеримe още един човек "вероятно чернокож" стъпил някъде из Африка точно на екватора, може би на пресечната му точка с гринуичкия меридиан и да разгледаме гравитационните обстоятелства който му въздействат стигаме до извода че е необходимо вектора на пространство-поле-вакуум-етер-незнамсикаквото да е успореден с равнината на някое сечение по меридиан на земята. има такъв вектор удовлетворяващ и двата разглеждани случая. до тук добре. Ами сега, като се преместим на 90 градуса наляво или надясно по екватора какво се случва.
Имаме три мрежи от пространство-поле-вакуум-етер-незнамсикакво перпендикулярни една на друга "нормално за пространството което познаваме" и вятър или сила която действа едновременно и перпендикулярно на всичките три.
тоест за да обясним гравитацията според Аинщайн се нуждаем много силно от пространство в което е възможно да се разположат поне четири взаимно перпендикулярни прави.

1 коментар:

  1. Здравей radiko!
    Не видях никъде коментари и за това реших да напиша един. И аз съм от "мазето", но и там почти не пиша. Скучно ми е. Може би защото не разбирам нещата. А админите гледам, че се дразнят от писаниците и приканват към работа. Аз обаче незнам как става така. Не знаеш какво правиш, но правиш нещо. Без теория, просто ей така, сглобявай нещо, пък дано тръгне. Но нека всеки прави нещата така, както смята за добре.
    Замислих се за желязото /и не само/. Казваш при определени условия придобива други свойства. А защо ли при промяна на кристалната решетка свойствата се променят. Може би наистина има структури които променят или задържат определени енергии?

    ОтговорИзтриване